Todays working space redefined.

Style Office is an independent dealership, specialising in the planning and design of offices and other workspaces, including the supply, installation and maintenance of office furniture, seating and storage.

> Learn more about our Product Range

Style Office Projects | SG Hambros Style Office Projects | SG Hambros
Style Office Projects | SG Hambros

SG Hambros

 

SG Hambros took advantage of their recent move to new premises by completely rethinking their office space.

When Hambros Bank was taken over by Société Générale in 1998 their offices were scattered around St Helier with sites in Commercial Street, Broad Street and the Esplanade.

Today, SG Hambros House at 18 the Esplanade accommodates 160 staff under one very stylish roof.

The new office designed by Naish Waddington Architects is open plan and incorporates three atriums, one centrally and one at each façade, all of which provide an abundance of natural light. The development is spread over four floors and includes meeting rooms, boardroom/customer suite and staff cafeteria. Features from the original building were also retained including the façade and timber beams.

Style Office were selected to supply all of the furniture for the new building after proposing products from across Europe to complement the bank’s vision for a comfortable and efficient working interior.

Customised workstations, ergonomic chairs, stylish cabinets, mobile storage, leather sofas and aluminium café furniture from France, Austria, Switzerland and Spain were carefully selected to achieve a harmonious blend of modern and classic styles.

However, it wasn’t just a case of flicking through a catalogue. Style Office worked closely with the client and senior representatives from the Paris offices over several months to develop a high quality working environment. Mock up workstations were introduced so that the client could evaluate different styles, shapes and configurations before any final decisions were made. Specific space plans were developed from the generic floor plans to ensure that the final layouts properly reflected the work patterns of the organisation. The final installation was co–ordinated over a three week period and the whole project was brought in on time and on budget.